دستگاه DVR چیست؟

دستگاه DVR چیست؟

دستگاه DVR چیست؟ سوالی که شاید ذهن شما را درگیر خود کرده باشد اولا این که اصلا ایندستگاه چیه و اینکه کاربردش چیه و چطور بهترینشو بخریم. از تجهیزات اصلی نصب دوربین های مداربسته آنالوگ، دستگاه DVR است. این دستگاه تصاویر ضبط شده توسط دوربین مداربسته را مورد پردازش قرار می دهد و سپس با انتقال این تصاویر به نمایشگر، امکان مشاهده آنها را توسط کاربر فراهم می کند. نحوه ارتباط DVR با دوربین های مداربسته و نمایشگر، از طریق پورت هایی است که روی آن تعبیه شده اند و بسته به مدل دستگاه، تعداد پورت ها و همچنین تعداد دوربین هایی که می تواند پشتیبانی کند، متفاوت است.

در این صفحه از وب سایت الو دوربین به طور کامل تر توضیح خواهیم داد که دستگاه DVR چیست و چه کاربردها و قابلیت هایی دارد. همراه ما باشید.

دستگاه DVR چیست؟

دستگاه DVR یک دستگاه الکترونیکی است که با استفاده از کابلی که در قسمت ورودی آن نصب شده است، تصاویر دوربین مداربسته را به نمایشگر منتقل می کند. تصاویر ضبط شده توسط دوربین مداربسته، در دستگاه DVR کد گذاری و پردازش می شوند و سپس در نمایشگر قابل مشاهده هستند.

نسل جدید دستگاه های DVR که به اسم HD-DVR شناخته می شوند، می توانند از دوربین های آنالوگ HD با رزولوشن بالا پشتیبانی کنند و امکانات موجود در این دستگاه ها و همچنین قیمت مناسبی که دارند، خرید دستگاه دی وی آر قدیمی را کمتر کرده است.

پورت های دستگاه DVR

دستگاه دی وی آر دارای پورت های ورودی و خروجی متعدد به شرح زیر می باشد :

  • پورت های خروجی صدا جهت اتصال به اسپیکر
  • پورت های ورودی صدا جهت نصب میکروفن
  • پورت های انتقال تصویر HDMI و VGA جهت اتصال به نمایشگر
  • پورت CVBS جهت اتصال به تلویزیون
  • پورت های ارتباطی شبکه LAN با پهنای باند متفاوت برای اتصال به شبکه یا دستگاه سوئیچ خروجی آلارم
  • پورت USB برای اتصال موس یا کیبورد

کاربرد دستگاه DVR

برخی از کاربردهای دستگاه DVR عبارتند از :

ضبظ تصاویر دوربین مداربسته

اصلی ترین کاربرد دستگاه دی وی آر برای ضبط تصاویر دوربین مداربسته است. به کمک این دستگاه می توان تصاویر دوربین مداربسته را ضبط کرده و مجددا مورد بازبینی قرار داد.

مشاهده تصاویر دوربین های مداربسته به صورت یکپارچه

با وصل کردن دستگاه دی وی آر به نمایشگر، می توان تصاویر ضبط شده توسط دوربین را مشاهده کرد.

تنظیم تصاویر و ضبط

با استفاده از دستگاه DVR می توانید تنظیمات نور، رنگ، زمان بندی و نوع ضبط تصاویر دوربین مداربسته را به نحوه دلخواه خود انجام دهید.

امکان اتصال به شبکه یا انتقال تصویر

با کمک پورت LAN که بر روی دستگاه دی وی آر موجود است، می توان دوربین مداربسته را به کامپیوتر نصب کرد و شما قادر به مشاهده تصاویر در هر جای دنیا با استفاده از اتصال دوربین مداربسته به اینترنت خواهید بود.

کنترل دوربین های گردان

کاربرد دیگر دستگاه DVR برای کنترل دوربین های گردان است و از طریق پورت RS485 می توان دوربین های گردان یا زوم را کنترل کرد.

قابلیت اتصال به شبکه

دستگاه DVR قابلیت اتصال به شبکه را دارد و با وجود این قابلیت می توانید دستگاه را به شبکه اینترنت وصل کنید و تصاویر را به صورت زنده از طریق گوشی همراه خود مشاهده نمایید.

قابلیت موشن دتکشن Motion Detection

قابلیت موشن دتکشن یا همان تشخیص حرکت دستگاه DVR، امکان ضبط تصاویر را در هنگامی که حرکتی جلوی دوربین اتفاق بیفتد فراهم می کند

آشنایی با دستگاه DVR

دوربین های مداربسته، یکی از مهم ترین ادوات امنیتی هستند که وجود آن ها برای هر مکانی لازم است. البته برای افزایش کارایی دوربین های مداربسته، به ابزارهای مختلفی نیاز داریم. یکی از این دستگاه ها، DVR نام دارد. DVR، مخفف عبارت  Digital Video Recorder بوده به طور خاص برای ضبط فیلم از دوربین های مدار بسته طراحی شده است.  انواع مختلفی از دستگاه های DVR تولید می شوند که کاربردهای متفاوتی دارند. وجود دیوار برای اماکن مهم و امنیتی، ضروری محسوب می شود. اما این دستگاه، چگونه کار می کند و کاربرد آن چیست؟ در ادامه مقاله به بیان ویژگی های مهم دستگاه DVR می پردازیم. با ما همراه باشید.

اشنایی با دستگاه دی وی ار

دستگاه دی وی ار داهوا

دستگاه دی وی ار و ای وی ار چیست؟

دستگاه ضبط ویدئو دیجیتال (DVR) یک دستگاه الکترونیکی است که قادر به ضبط و ذخیره فیلم های دوربین مداربسته می باشد. در حالی که DVR های نوین به سمت ذخیره سازی ابری حرکت کرده اند، نسخه های قبلی محتوا را روی هارد داخلی ذخیره می کنند. دستگاه های DVR به مشاغل و سازمان ها این امکان را می دهد تا تمام تصاویر نمایش داده شده توسط دوربین های مداربسته را ضبط کنند. DVR بسیار شبیه ویدئوکاست (VCR) عمل می کند اما بدون دردسر بارگذاری نوارها و جمع آوری آن ها! در حقیقت دستگاه های ضبط ویدئو دیجیتال (DVR) رایانه هایی هستند که محتوای ضبط شده را مستقیماً از دوربین های مداربسته، دریافت و ذخیره می کنند. ظهور DVR یا دستگاه ضبط ویدئو دیجیتال که اغلب PVR (ضبط ویدئوی شخصی) نامیده می شود، مسیر استفاده از دوربین های مداربسته را متحول کرد. هیچ نواری برای فرسودگی یا خرابی وجود ندارد، یک هارد دیسک رایانه ای سریع و قابل اعتماد در اختیار شماست! نصب و استفاده از سیستم های دوربین DVR به طور کلی آسان است و آنها را به یک راه حل عالی برای مشاغل کوچک که نیاز به نظارت و امنیت ساده و محلی دارند، تبدیل می کند.

ویژگی های عمومی دستگاه DVR

انواع دستگاه DVR

برای خرید DVR مدل هایی از این دستگاه را مشاهده خواهید کرد که از نظر ویژگی و قابلیت هایی که دارند، متفاوت هستند.

 Standalone Digital Video Recorder

دستگاه دی وی آر معرفی شده می تواند تصاویر را ضبط کرده و با استفاده از نمایشگر آنها را پخش کند.

 PC-Based Digital Video Recorder

دستگاه DVR مدل فوق بر روی سیستم عامل رایانه نصب می شود و امکان ضبط تصاویر بر روی هارد دیسک را فراهم می سازد.

بررسی دستگاه های DVR از نظر تعداد کانال تصاویر

دستگاه های دی وی آر از نظر تعداد کانال های تصاویر و کیفیت ضبط، در چند دسته بندی قرار می گیرند :

  • دستگاه DVR 04CH : امکان نصب حداکثر 4 دوربین مداربسته با استفاده از این دستگاه
  • دستگاه DVR 08CH : امکان نصب حداکثر 8 دوربین مداربسته با استفاده از این دستگاه
  • دستگاه DVR 16CH : امکان نصب حداکثر 16 دوربین مداربسته با استفاده از این دستگاه

مزایا و معایب خرید دستگاه DVR

از مزایا و معایب خرید دستگاه دی وی آر می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم :

قیمت مناسب

اگر برای خرید دستگاه ضبط تصاویر دوربین مداربسته بودجه زیادی در اختیار ندارید، دستگاه DVR با قیمت مناسب، گزینه ای ایده آل برای خرید شماست.

عدم استفاده از اینترنت

دستگاه DVR بدون استفاده از اینترنت کار می کند پس نگرانی در مورد ضعیف بودن سیگنال های دستگاه وجود ندارد و در زمان های قطعی یا ضعیفی اینترنت، عملکرد دارد.

راحتی استفاده

یکی از مزیت های خرید دستگاه DVR، راحتی استفاده از آن است. دوربین های مداربسته آنالوگ نیاز به نرم افزار خاصی ندارند و با یکبار کابل کشی، تصاویر ضبط شده دستگاه توسط نمایشگر قابل مشاهده هستند.

نیازمند کابل کشی

برای نصب دستگاه DVR نیاز به کابل کشی می باشد و به ازای هر یک دوربین مداربسته، حداقل یک سیم به پشت دستگاه وصل می شود. ضمن اینکه سیم کشی باعث محدودیت در موقعیت نصب دوربین مداربسته می شود و ممکن است باعث ایجاد نویز در دوربین نیز شود.

کیفیت تصویر پایین تر

دوربین های مداربسته ای که برای راه اندازی نیاز به استفاده از دستگاه دی وی آر دارند، کیفیت تصاویر آنها پایین تر است و کیفیت تصاویر در دستگاه NVR بیشتر است.

مدت زمان ذخیره سازی دستگاه دی وی آر

دستگاه های دی وی آر حافظه داخلی ندارند و باید بر روی آنها هارد دیسک نصب شود. در زمان خرید این دستگاه باید بررسی کنید که چه تعداد هارد با چه ظرفیتی را پشتیبانی می کند.

تفاوت دستگاه NVR  با DVR

هر دو دستگاه DVR و NVRبرای انتقال داده های دوربین مداربسته کاربرد دارند اما دارای تفاوت های اصلی می باشند. تفاوت های دستگاه دی وی آر و ان وی آر در نحوه عملکرد آنها است. دستگاه NVR یک برنامه نرم افزاری است، در سیستم های تحت شبکه، تصاویر کدگذاری و پردازش می شوند و سپس این تصاویر از طریق کابل شبکه به دستگاه NVR منتقل می شوند در حالی که DVR یک دستگاه الکترونیکی است و تصاویر دوربین مداربسته پس از انتقال به دستگاه از طریق کابل کواکسیال، این تصاویر داخل DVR کدگذاری و پردازش می شوند

ویژگی های عمومی دستگاه DVR

  • پخش یک برنامه ضبط شده در حالی که همزمان برنامه دیگری را ضبط می کنید. DVR های کابلی یا ماهواره ای دو تیونر هستند که به شما امکان می دهد دو نمایش را همزمان مشاهده و ضبط کنید.
  • برخی از دستگاه های DVR می توانند به کامپیوتر متصل شوند. البته برخی از مدل ها حتی دارای اتصالات شبکه بی سیم داخلی هستند، بنابراین می توانید فیلم های ضبط شده را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
  • ویژگی های پخش کننده ویدئو مانند پخش، مکث، عقب و حرکت سریع رو به جلو
  • ضبط و تماشای همزمان در دو کانال مختلف
  • کنترل فضا با حذف محتوا برای ایجاد فضای بیشتر برای ضبط
  • آن ها می توانند از HDTV پشتیبانی کنند. در نتیجه می توان فیلم ها را با کیفیت بالا را ضبط و پخش کند.
  • DVRها معمولا هزینه چندان زیادی ندارند. همچنین خرج کلی شما را کاهش می دهند.

دستگاه DVR چگونه کار می کند؟

دستگاه های ضبط ویدئوی دیجیتال از طریق کابل های کواکسیال به دوربین های آنالوگ متصل می شوند و دارای هارد دیسک داخلی و نرم افزار کدگذاری هستند. این بدان معناست که تمام فیلم ها پردازش شده و به صورت محلی ذخیره می شوند. مهم ترین نکات در عملکرد دستگاه های DVR به شرح زیر است:

  • به طور مستقیم به دوربین ها وصل می شود: از آنجا که سیستم های DVR به صورت بی سیم کار نمی کنند ، هر دوربین باید به طور جداگانه با استفاده از کابل به دستگاه متصل شود.
  • پردازش داده های ویدئویی در دستگاه ضبط: سیستم های DVR از رمزگذار استفاده می کنند، که تضمین می کند تصاویر گرفته شده توسط دوربین ضبط شده و به مقصد ذخیره سازی انتخاب شده شرکت ارسال می شود. در حالی که مصرف کننده می تواند به صورت دستی از طریق نوار VCR خود به جلو حرکت کند، DVR گزینه های پرش خودکار 30 ثانیه و 60 ثانیه را معرفی کرد.
  • ذخیره سازی فیلم بر روی هارد دیسک: سیستم های DVR به طور کامل به ذخیره سازی داده های داخلی متکی هستند، به این معنی که باید بر روی سرور یا رایانه پیکربندی شوند.

دستگاه DVR چگونه کار می کند؟

ویژگی سخت افزاری و نرم  افزای دستگاه DVR

  • قابل نصب در سرور رک
  • می تواند شامل چندین منبع ورودی (کواکسیال/نوری) باشد.
  • اطلاع از مشکلات مربوط به اتصال
  • نمایش اعلان های امنیتی
  • ورودی I/O برای بزرگنمایی دوربین شیب دار (PTZ)
  • تنظیم وضوح ضبط توسط کاربر
  • 264 فشرده سازی ویدئو برای وضوح بیشتر در پهنای باند کمتر
  • تجزیه و تحلیل ویدئو مانند زمان، جهت و ردیابی حرکت

مزایای استفاده از دستگاه DVR

مزایای استفاده از دستگاه DVR

  • راه اندازی مقرون به صرفه سیستم: در مقایسه با سیستم های ابری NVR، ها یک راه حل امنیتی مقرون به صرفه برای مشاغل کوچک هستند. هزینه ها بسته به تعداد دوربین های مورد نیاز متفاوت هستند، اما به دلیل ادغام سیستم های DVR با دوربین های مداربسته، هزینه اولیه کاهش پیدا می کند.
  • اتصالات ایمن: از آنجایی که برای کارکردن سیستم های دوربین DVR آنالوگ نیازی به اتصال به اینترنت نیست، می توان آنها را تقریباً در هر مکانی، از جمله مکان های راه دور راه اندازی کرد. این عدم اتصال به شبکه همچنین به از بین بردن خطر هک شدن سیستم های امنیتی کمک می کند.
  • دسترسی فوری: دستگاه DVR، مستقیماً به دوربین های مدار بسته متصل می شوند. این بدان معناست که ویدیو فوراً روی هارد دیسک ذخیره می شود و به راحتی قابل دسترسی است.
  • ویژگی های ویژه: اگرچه DVR ها ممکن است مانند پیشرفته ترین راه حل دوربین امنیتی عمل نکنند، اما ویژگی های بسیار متعددی دارند که سبب تمایز آن ها می شود. قابلیت تشخیص حرکت و زمان سنجی (به این معنی است که کارکنان نظارتی دیگر نیازی به کار شبانه روزی ندارند) از مهم ترین امتیازهای این دستگاه محسوب می شود.

معایب استفاده از دستگاه DVR

  • کاهش هماهنگی با محیط: با توجه به اینکه سیستم های DVR باید در نزدیکی منبع تغذیه قرار بگیرند، نصب آن ها با چالش های متعددی همراه است. از آنجا که ضبط کننده های امنیتی DVR از اتصالات شبکه استفاده نمی کنند، تصاویر نیز باید در هر کجا که دستگاه ذخیره سازی قرار دارد بررسی شوند.
  • هزینه های تعمیر و نگهداری: اگر قطعی از دستگاه DVR معیوب شود، هزینه زیادی برای تعمیر آن متقبل خواهید شد.
  • :Clunky Wiring برخلاف سیستم هایNVR ، که می توان آنها را به صورت بی سیم پیکربندی کرد، تمام اتصالات DVR دوربین امنیتی به کابل کواکسیال نیاز دارند. این کابل ها علاوه بر اینکه صدا را پشتیبانی نمی کنند، بزرگ هستند و بنابراین نصب آنها در فضاهای تنگ سخت خواهد بود.
  • کیفیت پایین تصویر: اگرچه سیستم های دوربین DVR ارزان تر از سایر گزینه های امنیتی هستند، اما کیفیت تصویر بسیار پایین تری نسبت به سایر گزینه ارائه می دهند.
  • ظرفیت ذخیره سازی: سیستم های دوربین DVR نمی توانند از طریق کابل های اترنت یا وای فای به اینترنت متصل شوند. و به همین دلیل، ظرفیت ذخیره سازی آن ها بسیار کمتر از سیستم هایی است که می توانند از ذخیره سازی ابری استفاده کنند.

دستگاه DVR چیست ؟ حالا شما بگویید از دی وی ار چه میدانید ؟

الو دوربین

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0