دستگاه NVR چیست؟

دستگاه NVR چیست؟

آشنایی با دستگاه NVR

هنگامی که در بازار به دنبال سیستم نظارت تصویری هستید، باید روی یک دستگاه ضبط ویدئو سرمایه گذاری کنید. اما در نگاه اول، ممکن است کمی گیج بشوید. چه سیستمی مورد نیاز شما خواهد بود و بین گزینه های موجود، چه تفاوتی وجود دارد؟ یکی از بهترین موارد موجود در زمینه ذخیره ویدیو دوربین های مداربسته، دستگاه NVR است. سیستم های ضبط ویدئویی شبکه (NVR) می توانند به شما کمک کنند تا عملکرد سایت خود را مشاهده کرده و ایمنی، امنیت و کارایی خود را افزایش دهید. در این مقاله، ما به شما می گوییم که دقیقا باید به دنبال چه چیزی باشید. تا انتهای مقاله، همراه ما باشید.

اگر دوربین های مداربسته تحت شبکه را برای نصب در مغازه، فروشگاه و … انتخاب کرده اید، لازم است برای ضبط تصاویر ارسالی دوربین ها، دستگاه NVR را تهیه کنید. ان وی آر دستگاهی مختص به دوربین های مداربسته آی پی یا همان تحت شبکه می باشد و علاوه بر ضبط تصاویر، امکان ذحیره کردن آنها را نیز دارد. در ادامه این مطلب از الودوربین همراه ما باشید تا بررسی کنیم دستگاه NVR چیست و چگونه می توان از آن استفاده کرد.

دستگاه NVR چیست؟

دستگاه ضبط ویدئو شبکه (NVR) یک سیستم کامپیوتری است که فیلم های ویدئویی را ضبط کرده و بر روی یک دیسک یا دستگاه ذخیره سازی ابری ذخیره می کند. NVR مخفف کلمه network video recorder می باشد. به بیان دیگر،Network Video Recorder (NVR) جریان های ویدیویی منتقل شده توسط دوربین های IP بر روی شبکه را دریافت، ذخیره و مدیریت می کند. چنین سیستمی، این امکان را برای شما ایجاد می کند تا همزمان چند دوربین IP را بررسی و مورد ارزیابی قرار دهید. NVR ها با دوربین های IP برای ایجاد یک سیستم نظارت تصویری جفت می شوند. سیستم  NVR می تواند به اندازه یک دوربین کوچک باشد. آن ها معمولا 24 ساعته مشغول فعالیت هستند و می توان آنها را طوری تنظیم کرد که در پاسخ به فعالیت های خاص در ساعات مشخصی از روز هشدار دهند.

آشنایی با دستگاه NVR

وظایف دستگاه NVR چیست؟

  • ضبط تصاویر ارسالی از طریق دوربین های تحت شبکه
  • پخش زنده یا بازپخش تصاویر
  • تنظیم جلوه های تصاویر مانند میزان روشنایی، رنگ تصاویر و …
  • برق رسانی به تمام دوربین ها توسط دستگاه ان وی آر دارای قابلیت POE
  • پردازش تصاویر و ارائه قابلیت هایی همچون تشخیص چهره، تشخیص پلاک خودرو و …
  • ذخیره کردن تصاویر با انواع حالت های ضبط

نحوه عملکرد سیستم های NVR

در دوربین های مداربسته مبتنی بر NVR، تصاویر در دوربین ها پردازش می شوند و به همین دلیل دوربین های مورد استفاده در سیستم NVR از نظر مقاومت و عملکرد، بهتر از دوربین های موجود در سیستم های  DVR هستند.

سیستم های دوربین NVR از سه قسمت دوربین، شبکه و NVR تشکیل شده است. نحوه کار هر یک از بخش ها به شرح زیر می باشد:

  • دوربین ها: انواع مختلفی از دوربین های امنیتی در بازار وجود دارد. از جمله دوربین های آنالوگ (که عموماً به دلیل وضوح پایین، قدیمی محسوب می شود) و دوربین های وای فای بیسیم که معمولا برای سیستم های دوربین امنیتی خانگی مورد استفاده قرار می گیرند. NVR ها  در ترکیب با دوربین ها IP، فوق العاده عمل می کنند. دوربین های IP که از اتصال اترنت بهره می گیرند ، دوربین های Power over Ethernet (PoE)  نامیده می شوند. کابل های اترنت دو کاره را انجام می دهند؛ دوربین را تغذیه می کنند و داده ها را به NVR انتفال می دهند. . دوربین های IP PoE معمولاً به دو شکل وجود دارند: دوربین های گلوله ای و دوربین های گنبدی.
  • NVR ها: بخش کلیدی سیستم دوربین امنیتی، خود NVR است که البته، یک دوربین نیست. برخی از NVR ها دستگاه هایی هستند که هارد دیسک را درون خود جای داده اند. برخی دیگر مبتنی بر ذخیره سازی ابری هستند. با این حال ، همه NVR ها عملکرد یکسانی را انجام می دهند: آنها فیلم ویدئویی را از طریق اتصال شبکه دریافت کرده و ذخیره می کنند. NVR ها دارای چندین پورت اترنت هستند، بنابراین قابلیت اتصال چندین دوربین به یکدیگر وجود دارد.
  • اتصال به شبکه: دوربین های امنیتی IP با استفاده از اتصالات سیمی یا بی سیم به NVR متصل می شوند. به طور معمول، اگر اتصال سیمی باشد، یک دوربین از طریق کابل اترنت به NVR وصل خواهد شد.

نحوه عملکرد سیستم های NVR

نحوه اتصال دستگاه ان وی آر

در دستگاه NVR، دوربین ها با استفاده از یک کابل به دستگاه وصل می شوند. سیستم های NVR برای انتقال داده ها نیاز به کابل های CAT6 و  CAT5 دارند. در این روش، دوربین ها لزوما به صورت فیزیکی به دستگاه متصل نمی شوند و فقط باید در یک شبکه قرار بگیرند. ضبط کننده NVR یک سیگنال دیجیتال از دوربین دریافت می کند و کیفیت تصاویر ضبط شده به همان وضوح تصاویر دریافتی از دوربین است.

مزایای سیستم دوربین NVR مبتنی بر ابر چیست؟

این دسته از سیستم های مبتنی بر ابر مانند NVR های سنتی و دستگاه های ضبط ویدئویی دیجیتال (DVR) عمل می کنند اما یک مزیت بزرگ دارند: می توان به طور ایمن در همه جا، و به طور 24 ساعته به آن ها دسترسی داشت. مشاهده جریان های ویدئویی، بازبینی فیلم، به اشتراک گذاری کلیپ ها و کلیه کنترل های ویدئویی در مجیط ابری انجام می شود. از جمله مزایای سیستم های مبتنی بر ابر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دسترسی از راه دور: به فیلم های دوربین خود از هر کجا، در هر زمان و از هر دستگاهی دسترسی داشته باشید.
  • مقرون به صرفه: با خدمات مبتنی بر ابر، هزینه های اولیه و نگهداری IT کمتر خواهد شد.
  • مقیاس بندی آسان: فضای ذخیره سازی ابری به شما این امکان را می دهد تا به دوربین های بیشتری دسترسی داشته باشید و آن ها را گسترش دهید.
  • ذخیره سازی امن: هنگامی که داده های شما در ابر هستند، به صورت رمزگذاری شده ذخیره می شوند. در نتیجه هارد دیسکی وجود ندارد که بتواند آسیب ببیند یا مورد سرقت قرار بگیرد.

مزایای سیستم دوربین NVR مبتنی بر ابر چیست؟

در این بخش، ویژگی های دستگاه NVR را بررسی می کنیم که بر اساس این ویژگی ها، در دسته بندی های متفاوتی قرار می گیرد.

تعداد کانال دستگاه NVR

دستگاه ان وی آر از نظر تعداد کانال به ترتیب با کانال های 4، 8، 16، 32، 64 و … تولید می شود. مدل های 128 و 256 کاناله نیز طراحی می شوند که مناسب برای نصب در سازمان ها و کارخانجات هستند.

تعداد کانال ها تعیین کننده تعداد دوربین هایی هستند که دستگاه NVR قادر به پشتیبانی از آنهاست. به عنوان مثال دستگاهی با 8 کانال می تواند از 8 دوربین مداربسته پشتیبانی نماید. بنابراین لازم است در زمان خرید NVR، این نکته را مد نظر قرار دهید.

رزولوشن قابل پشتیبانی

مدل های مختلف دستگاه NVR تصاویر را با رزولوشن های متفاوت ذخیره می کنند و بر اساس رزولوشن، باید دوربین متناسب را نصب کرد. به عنوان مثال دستگاهی با رزولوشن 5 مگاپیکسل، قادر به پشتیبانی از دوربین مدار بسته ای با رزولوشن 8 مگاپیکسل نیست و تصاویر را نهایت با کیفیت 5 مگاپیکسل ذخیره می کند.

کیفیت ضبط در کانال ها

هر یک از کانال های دستگاه NVR از نظر کیفیت ضبط تصاویر، متفاوت هستند. به عنوان مثال یک مدل دستگاه NVR با 8 کانال، دارای 4 کانال با کیفیت تصاویر 5 مگاپیکسل، 2 کانال با کیفیت تصاویر 3 مگاپیکسل و 2 کانال با کیفیت تصاویر 2 مگاپیکسل می باشد.

تعداد هارد قابل پشتیبانی

دستگاه NVR می تواند از تعداد معینی هارد پشتیبانی کند و از هارد نیز برای ذخیره سازی تصاویر ضبط شده استفاده می شود. دستگاه های NVR قادر به پشتیبانی از 1، 2، 4، 8 و 16 هارد SATA  هستند و بعضی مدل ها با هارد های اکسترنال نیز سازگاری دارند.

خروجی تصاویر

پورت هایی در دستگاه ان وی آر تعبیه شده اند که شامل پورت های HDMI، VGA و LAN می باشند. با استفاده از این پورت ها می توان تصاویر را از دستگاه ان وی آر به نمایشگر که می تواند تلویزیون، کامپیوتر و … باشد، انتقال داد.

پهنای باند

هر یک از مدل های دستگاه NVR دارای پهنای باند ورودی و خروجی مشخصی هستند که در مشخصات آنها ذکر می شوند. پهنای باند NVR تعیین می کند که حجم اطلاعات ورودی و خروجی چقدر باشد و هر چه بیشتر باشد، می تواند از دوربین های با کیفیت تصاویر بهتر پشتیبانی نماید.

هنگام خرید NVR، به چه نکاتی توجه کنیم؟

  • NVR مبتنی بر ابر: ممکن است یک محدوده کاری شما وسیع باشد و یا به کنترل از راه دور نیاز داشته باشید. در این صورت بهتر است که از سیستم های مبتنی بر ابر استفاده کنید. در این صورت، قابلیت دسترسی 24 ساعته برای شما فراهم خواهد شد. هماهنگی با برنامه های مختلف، به روز رسانی سیستم عامل و نرم افزارها و زیرساخت های مدیریت شده از جمله امکانات این دسته از سیستم ها هستند.
  • امکان اشتراک ویدیو: سیستم های دوربین مدار بسته به شما امکان می دهد امنیت و ایمنی محل کار خود را زیر نظر داشته باشید. اگر اتفاقی بیفتد، مهم ترین نکته، انتقال به موقع فیلم دوربین های مداربسته است. در این صورت به راحتی می توانید از وقوع حوادث ناهنجار جلوگیری کنید.
  • کیفیت بالای فیلم برداری: برای ضبط ویدئو با وضوح بالا یاHD ، بهتر است به دنبال دوربین های دوربین های PoE/IP باشید. این دسته از دوربین ها دارای ویژگی های زیر هستند.
    • وضوح HD برای کیفیت فیلم واضح
    • قابلیت دید در شب برای ضبط فیلم در صورت وجود نور بسیار کم
    • دارای استاندارد IP67 مقاوم در برابر آب و هوا و درجه مقاومت در برابر خرابکاری IK10
    • دامنه دینامیکی گسترده (WDR) برای بهینه سازی کیفیت فیلم در شرایط نوری با کنتراست بالا
  • برنامه های تلفن همراه: همخوانی سیستم با برنامه های دوربین همراه سبب می شود تا به راحتی بتوانید از راه دور، با دستگاه خود ارتباط بقرار کنید.
  • ابزارهای جستجوی هوش مصنوع (AL): استفاده از تشخیص حرکت، تشخیص افراد، تمایز لباس و موارد دیگر، می توان به سادگی، محیط اطراف را کنترل کرده و ضریب امنیت را افزایش داد.

تفاوت دستگاه ان وی آر (NVR) و دی وی آر (DVR)

تفاوت دستگاه ان وی آر (NVR) و دی وی آر (DVR)

هر دو دستگاه NVR و DVR به اسم دستگاه های ضبط تصاویر در سیستم های مداربسته شناخته می شوند. دستگاه NVR برای دوربین های آی پی استفاده می شود اما دستگاه DVR برای دوربین های آنالوگ قابل استفاده است. در یک مقایسه کلی، NVR به نسبت DVR دارای قابلیت های پیشرفته تر همچون تشخیص چهره، تشخیص پلاک و … می باشد و تصاویر را با وضوح و کیفیت بهتری نمایش می دهد.

در یک مقایسه دیگر، دستگاه DVR نیاز به کابل کشی دارد که این کابل کشی ممکن است باعث محدودیت در محل های نصب دوربین شود در حالی که برای استفاده از دستگاه ان وی آر، لزومی به کابل کشی نیست.

خرید دستگاه NVR

همانطور که توضیح داده شد، دستگاه های NVR با قابلیت های مختلف طراحی و تولید می شوند و شما با توجه به نیاز و همچنین سطح امنیتی مورد نیاز خود، می بایست NVR مناسب را تهیه نمایید.

در زمان خرید دستگاه NVR، قابلیت ها و ویژگی های آن را در بخش های تعداد کانال ها، تعداد هارد هایی که ساپورت می کند، خروجی ها و … بررسی کنید و مدل در تناسب با دوربین مداربسته خود را خریداری نمایید.

در صورت تمایل می توانید در این خصوص از مشاوره های کارشناسان وب سایت الو دوربین بهره مند شوید همچنین می توانید مشخصات مدل های مختلف این دستگاه را در وب سایت بررسی نمایید و سپس به صورت اینترنتی اقدام به خرید کنید. در فروشگاه آنلاین الو دوربین، مدل هایی از دوربین های مداربسته تحت شبکه و آنالوگ از برند های هایک ویژن، داهوا و … نیز موجود هستند که امکان خرید اینترنتی هر یک از این مدل ها با قیمت مناسب فراهم است.

سوالات شما

  • دستگاه NVR چیست؟

ان وی آر دستگاهی برای انتقال تصاویر از دوربین مداربسته به نمایشگر است.

  • دستگاه NVR مناسب برای کدام دوربین های مداربسته است ؟

از دستگاه ان وی آر برای دوربین های مداربسته تحت شبکه استفاده می شود.

  • ایا نصب دستگاه ان وی آر نیاز به کابل کشی دارد ؟

خیر، برای نصب دوربین های مداربسته آی پی به دستگاه ان وی آر هیچ کابل کشی انجام نمی گیرد.

الو دوربین

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0