منبع تغذیه دوربین مداربسته

منبع تغذیه دوربین مداربسته

منبع تغذیه دوربین مداربسته مهمترین بخش سیستم های حفاظتی  و نظارتی است  که باید به آن توجه ویژه ای داشت و حتما در هنگام انتخاب دوربین نیاز است تا دقت و توجه زیادی  به آن نمود تا دستگاهی را متناسب با نیاز سیستم انتخاب نمود.

به طور کلی نوع دوربین، نوع لنز به کار رفته در آن، حافظه موجود در آن و غیره از مواردی است که در هنگام خرید دوربین  مدار بسته  باید در نظر داشت. که در این میان منبع تغذیه دوربین مدار بسته نیز نقش کلیدی در سیستم های حفاظتی و نظارتی را ایفا نموده و باید متناسب با توان مصرفی دوربین انتخاب گردد. در ادامه به معرفی انواع منبع تغذیه دوربین مدار بسته یا آداپتور دوربین مدار بسته و ویژگی هایی که باید داشته باشد پرداخته شده است

 

منبع تغذیه دوربین مداربسته چیست؟

آپاور یا منبع تغذیه یکی از تجهیزات به کار رفته در بسیاری از وسایل الکترونیکی مانند دوربین مداربسته می باشد که در اصل مبدل  برق شهری 220 ولت به ولتاژ  استاندارد دوربین که 12  ولت  می باشد. شاید وظیفه آداپتور یا منبع تغذیه دوربین آسان به نظر بیاید اما در واقع در صورتی که ما منبع تغذیه درستی نداشته باشیم، نباید کیفیت و کارایی مناسبی را از دوربین نظارتی انتظار داشته باشیم. نیاز است تا در رابطه با عملکرد منبع تغذیه اطلاعات کاملی داشته باشیم تا در هنگام انتخاب آن بتوانیم خرید مناسبی را انجام دهیم.بار متصل شده به آداپتور بر میزان جریان عبوری از آن نیز تاثیرگذار بوده و متناسب با بزرگی مصرف کننده متصل به منبع تغذیه، جریان عبور کرده از آن نیز بیشتر خواهد بود. در واقع در هنگام انتخاب آداپتور دوربین مدار بسته علاوه بر انتخاب ولتاژ، میزان جریان نیز باید در نظر گرفته شود.

انواع منبع تغذیه در دوربین های مداربسته

منبع تغذیه در دوربین های مداربسته به دو دسته آداپتورهای مرکزی  و آداپتورهای تک آمپری  تقسیم می شوند.

1-آداپتور دوربین مستقل

 

در  مکانهایی که فاصله دوربین های مدار بسته بیشتر از 30 متر از دستگاه مرکزی  هستند از  آداپتور مستقل برای هر یک از دوربین های مداربسته در نظر میگیریم.که در ادامه به معایب و محاسن استفاده از این نوع آداپتور می پردازیم.

معایب استفاده از  آداپتور برای دوربین مداربسته

  1. سیم کشی مجزا
  2. افزایش هزینه کابل
  3. عدم امکان کنترل تغذیه ی دوربین های مداربسته از یک محل است
  4. افزایش هزینه پاور

محاسن استفاده از  آداپتور برای دوربین مداربسته

  1. قطعی تصویر در یک نقطه
  2. کم شدن نویز تصویر
  3. داشتن فیوز برای نوسان برق

 

در این حالت در صورت بروز مشکل تنها همان دوربینی از مدار خارج می شود که به آن پاور متصل میباشد یا یک منبع تغذیه ی آسیب می بیند. عیب بزرگ چنین سیستمی عدم امکان کنترل تغذیه ی دوربین های مداربسته از یک محل است. برای دوربین های مداربسته متداول آنالوگ معمولاً مصرف اسمی هر دوربین در حدود 500 میلی آمپر (0.5 آمپر) است.گرچه مصرف واقعی ان کم تر است. با استفاده از یک معادله ی ساده می توان مقدار جریان دوربین های مداربسته را محاسبه کرد. برای مثال، برای چهار دوربین مداربسته یک آداپتور دو آمپری مناسب است.

در نظر داشته باشید که اداپتور افت آمپر دارد و برای جبران آن حداقل 20 درصد از توان مصرفی بالاتر باید تهیه شود

 

2- آداپتور دوربین مرکزی

در اماکنی که متراژ کابل پایین تر از 50 متر می باشد میتوان از منبع تغذیه مرکزی برای راه اندازی دوربین  استفاده کرد  .

برای اتصال دوربین های مختلف به این آداپتور دوربین ، از کابل و انشعاب کابلی استفاده میشود که قادر به برق رسانی به تمامی دوربین های موجود در ساختمان خواهد بود.

در این منبع تغذیه دوربین مدار بسته ، ولتاژ 220 ولت برق شهری  به ولتاژ  12 ولت مورد نیاز دوربین های مختلف تبدیل می نماید. جریان های خروجی در منبع تغذیه مرکزی با هم متفاوت می باشند که رایج ترین آنها  5 ، 10، 15 ، 20  آمپر میباشدو اینکه از کدام آمپر استفاده شود بسته به این که دوربین از چه نوع و در چه تعدادی باشد می توان انتخاب نمود. آداپتور مرکزی دارای معایب و  مزایای می باشد که در ادامه به آن می پردازیم.

  مزایا استفاده از  آداپتور مرکزی برای دوربین های مداربسته

  1. قابلیت استفاده از کابل ترکیبی
  2. کاهش هزینه کابل
  3. امکان کنترل تغذیه ی دوربین های مداربسته از یک محل است
  4. کاهش هزینه پاور
  5.  ; کاهش هزینه در استفاده از ups

معایب استفاده از  آداپتور  مرکزی برای دوربین مداربسته

  1. قطعی تصویر در همه دوربین ها
  2. بالا رفتن نویز تصویر
  3. هزینه تعویض بالا در صورت خرابی

پاور مرکزی می توانند در یک تابلو و یا به طور مستقل و روی دیوار نصب شوند

 

حال به منبع تغذیه در سیستم دوربین مدار بسته تحت شبکه می پردازیم

 

  • تغذیه از طریق کابل شبکه اترنت (POE)

در دوربین های تحت شبکه با به کارگیری از POE دیگر نیازی به کابل کشی اضافه برای تغذیه ی دوربین مدار بسته نیست و میتوان از همان کابل شبکه استفاده کرد البیته توجه داشته باشید که یا دستگاه NVR و یا سوئیچ ها باید قابلیت پشتیبانی از POE را دارا باشند و بتوانند همراه با انتقال اطلاعات، انرژی مورد نیاز دوربین ها را تامیین کند.

نحوه ی کار  POE چگونه است ؟

POEها براساس نوع کاربرد در دو استاندارد IEEE 802.3af و IEEE 802.3at تعریف میشوند.

استاندارد IEEE 802.3af

در اغلب دوربین های مداربستهIP   استاندارد IEEE 802.3af مورد استفاده قرار می گیرد که می تواند تا  15 وات برق از طریق کابل اترنت  را ارسال کند  که برای دوربین های مداربسته  تحت شبکه با مصرف کم مانند  نوع دام، بولت و صنعتی ثابت این توان کافی است .

استاندارد IEEE 802.3at

در دوربین های مداربسته اسپیدام  و نیز دوربین های مداربسته دارای مدار گرم کن و فن، نیاز به مصرف توان بیشتری وجود دارد که IEEE 802.3at مورد استفاده قرار می گیرد که در این استاندارد امکان تغذیه ی توان تقریبا دو برابر یعنی 30 وات از طریق کابل اترنت وجود دارد. البته سوئیچ POE مورد استفاده در این استاندارد متفاوت از نوع اول است.

POE Splitter  چیست ؟

در زمانی که تعدادی از دوربین ها قابلیت پشتیبانی از  POE  را ندارند  میتوانید با استفاده از یک POE Splitter می توان برق و دیتای دوربین را جهت دوربین های از هم تفکیک کرد.

در مجموع تغذیه ی از طریق کابل شبکه به دو طریق امکان پذیر است:

  1. سوئیچ های با درگاه های دارای قابلیت ارسال مستقیم توان بر روی کابل شبکه که Endspan نامیده می شوند
  2.  سوئیچ های واسط  Midspan که بین این تجهیزات و سوئیچ های با درگاه معمولی قرار می گیرند.

سوئیچ های واسط Midspan

سوئیچ های واسط Midspan در واقع همان منابع انرژی POE هستند که قابلیت ترکیب شدن با یک سوئیچ غیر POE را دارند و با توجه به این که به سوئیچ معمولی شبکه مرتبط می شوند و نیاز تجهیزات شبکه به تکنولوژی POE را برآورده می کنند، می توان استفاده از آن را مقرون به صرفه و راهکاری مناسب برای پایین آوردن هزینه ها دانست.

مزایای سوئیچ های واسط Midspan
  1. عدم از دست دادن یا تخریب داده های شبکه
  2. سازگار با VOIP، Access Point
  3. قابل نصب در خارج از ساختمان، دوربین های مداربسته ی شبکه و تجیهزات خواندن RFID هستند.
  4. صرفه جویی در هزینه
  5. سازگاری با برق مورد نیاز  متفاوت برای  انواع تجهیزات مورد استفاده در شبکه
  6. تکنولوژی Midspan سرعت های 10/100/100 (گیگابیت) را پشتیبانی می کنند.
  7. سوئیچ Midspan توان بیش تری معادل 2/19 وات (در مقابل 4/15 وات سوئیچ POE) را بر روی هر درگاه می دهد.

 

استفاده از  پشتیبان برق یا  USP

UPS یک سیستم مناسب برق با پشتیبان، دارای خروجی AC یا DC است.

 با استفاده از باتری های نصب شده بر روی UPS امکان ذخیره ی توان الکتریکی و تأمین برق را در صورت قطع آن به وجود خواهند آو

UPS به معنای منبع تغذیه ی بدون وقفه،و وظیفه  اصلی آن تأمین برق بدون وقفه ی توان مورد نیاز بار مصرفی است. این سیستم مابین برق شهر و دستگاه مصرف کننده قرار می گیرد و علاوه بر تثبیت و تنظیم برق شبکه مانع از نفوذ نویز و اختلالات شبکه به تجهیزات حساس مصرف کننده می شود.

یک UPS مناسب باید توانایی حفاظت در مقابل پدیده های زیر را داشته باشد:

  1. حفاظت ازافزایش بیش از حد دمای داخل دستگاه
  2. حفاظت از نویزهای common mod موجود در برق شهر
  3. حفاظت ازاضافه بار و اتصال کوتاه خروجی
  4. حفاظت ازاتصال معکوس باتری
  5. حفاظت ازاتصال کوتاه شارژر
  6. حفاظت ازاتصال کوتاه باتری
  7. حفاظت از تخلیه ی غیرمجاز باتری
  8. حفاظت از ولتاژ بالاتر از حد مجاز شارژ باتری
  9. حفاظت از افزایش ناگهانی ولتاژ برق
  10. حفاظت ازبرگشت ولتاژ روی دوشاخه ی ورودی در حالت استفاده از باتری
  11. حفاظت از دو فاز شدن برق ورودی
  12. حفاظت ازتغییرات ولتاژ خروجی خارج از محدوده ی مجاز
  13. حفاظت ازتغییرات ولتاژ و فرکانس برق ورودی

در مرحله ی نخست دستگاه UPS برق متناوب را به صورت مستقیم DC درخواهد آورد ( امکان ذخیره سازی برق شهر به صورت متناوب در باتری وجود ندارد) . این برق مستقیم پس از ذخیره در باتری ها تا زمان قطع برق میزان شارژ باتری ها ثابت نگه داشته می شود.

بدلیل این که برخی وسایل الکتریکی برای درست عمل کردن نیاز به برق متناوب دارند، دستگاه UPS پس از بازیابی انرژی الکتریکی از باتری آن را مجدداً به فرم متناوب درخواهد آورد. کیفیت برق متناوب خروجی یکی از خصوصیات دیگر در زمان انتخاب UPS است.

ظرفیت باتری های دستگاه معمولاً با واحد آمپر ساعت نشان داده می شود. یک آمپر ساعت به این معناست که این باتری می تواند پس از شارژ کامل جریان یک آمپر را برای مدت یک ساعت تأمین کند.

فرآیند تبدیل برق مستقیم به متناوب فرآیندی نسبتاً پیچیده و تا حدی پرهزینه است. از این رو برای تجهیزاتی که امکان کار با برق DC را دارند، می توان از این قسمت در سیستم برق بدون وقفه چشم پوشی کرد. به این صورت برق خروجی دستگاه با ولتاژ ذخیره شده در باتری و به صورت مستقیم خواهد بود. این کار باعث کاسته شدن هزینه های نصب سیستم برق بدون وقفه خواهد شد، اما از طرفی امکان اتصال تجهیزات عمومی به سیستم را از بین خواهد برد.

از آن جا که سیستم های مداربسته به طور کامل امکان کارکرد با برق مستقیم را دارند، استفاده از UPS با خروجی DC برای آنها انتخابی منطقی خواهد بود. باید توجه داشت که در این صورت احتمالاً در صورت قطع برق امکان تغذیه ی مانیتور یا نمایشگر سیستم وجود نخواهد داشت، اما دوربین های مداربسته و دستگاه DVR یا NVR به طور کامل عملیات ضبط را در سیستم پشتیبانی می کنند.

نصب منبع تغذیه دوربین مدار بسته

نصب منبع تغذیه در پروژه های مختلف متفاوت بوده و ممکن است در مکان های مختلفی نصب گردد. گاهی اوقات ممکن است آداپتور را در کنار دوربین نصب نمایند که در این صورت نیاز است تا منبع تغذیه درون یک جعبه پلاستیکی یا فلزی قرار گرفته که جنسی عایق و ضد آب داشته باشد.

نصب منبع تغذیه در کنار دوربین باعث می شود تا زیبایی و ظاهر کار حفظ نشده و کنار دوربین کمی شلوغ گردد. در این گونه مواقع می توان مکانی دورتر از دوربین را در نظر گرفت و آداپتور را در آن مکان قرار داد و با استفاده از کابل های اضافی آن را در مکان مورد نظر تعبیه نمود.

برای قرار دادن منبع تغذیه در فاصله ای دورتر از دوربین مداربسته می توانید از مبدل های نری و مادگی استفاده نموده و با استفاده از یک کابل بلند آداپتور را به دوربین متصل نمود. در این حالت پایه های مثبت به هم و پایه های منفی نیز به یکدیگر متصل می گردند و با جا به جایی این مبدل ها دوربین کار نخواهد کرد.

تعمیر منبع تغذیه دوربین مدار بسته

گاهی اوقات ممکن است دوربین کار نکرده و شما به معیوب بودن آداپتور آن مشکوک شوید. در این گونه مواقع نیاز است تا با استفاده از یک مولتی متر جریان عبوری از آن را اندازه گیری کرد و نسبت به سالم یا خراب بودن منبع تغذیه نظر قطعی داد.

اگر مولتی متر در دسترس تان نمی باشد برای اطمینان حاصل کردن از سلامت آداپتور می توانید یک دوربین مداربسته دیگر و یا دستگاه هایی که نیاز به ولتاژ 12 ولت و جریان 2 آمپری دارند را به آداپتور متصل نموده و در صورتی که دستگاه شروع به کار کرد متوجه شد که منبع تغذیه ما سالم بوده و مشکل از دوربین و یا کابل ها می باشد.

در صورتی که متوجه شدید که کار نکردن دوربین به علت خراب بودن منبع تغذیه می باشد می توانید آن را باز نموده و قطعات موجود در آن را بررسی نمایید. اما این نکته قابل ذکر است که قیمت منبع تغذیه دوربین مدار بسته زیاد نبوده و به علت این که دوربین های مداربسته وسایلی امنیتی بوده و از حساسیت بالایی برخوردار می باشند می توان در صورت به وجود آمدن مشکل در آنها، با صرف هزینه ای اندک اقدام به خرید آداپتوری دیگر نموده و آن را به دوربین متصل نمایید..

 ذخیره انرژی منبع تغذیه دوربین مدار بسته

یکی از چالش هایی که در دوربین های مداربسته وجود دارد در هنگام قطعی برق می باشد که در این صورت منبع تغذیه قادر به تامین انرژی دوربین نبوده و در نتیجه تصویری ضبط نخواهد شد. سارقین در بسیاری از مواقع فیوز برق ساختمان را قطع نموده و بدین ترتیب دوربین را قطع می نمایند.

برخی از منابع تغذیه دوربین در بازار وجود دارند که امکان قرار دادن باتری درون آنها جهت ذخیره انرژی در مواقع ضروری وجود داشته و در صورتی که به هر دلیلی برق شهری قطع گردد امکان ضبط تصویر برای مدتی محدود وجود داشته باشد.

بسته به این که چه تعداد دوربین در ساختمان موجود باشند و همچنین ظرفیت باتری خریداری شده چقدر می باشد، زمان های مختلفی برای روشن ماندن دوربین در مواقع قطعی برق وجود خواهد داشت.

نکات مهم در خرید منبع تغذیه دوربین مدار بسته

ولتاژ مورد استفاده در دوربین های دید در شب 1 آمپر بوده و نیاز است تا آداپتوری برای این دوربین ها انتخاب گردد که بس متناسب با ولتاژ آنها باشد. به منظور محاسبه دقیق میزان ولتاژ دوربین های مداربسته می توان تعداد ال ای دی هایی که در دوربین استفاده شده و طول کابل های به کار رفته را اندازه گیری کرد و سپس آداپتور مناسب آن را خریداری نمود.

استفاده از یک منبع تغذیه ۱۲ ولت ۱ آمپر و یا یک منبع تغذیه مرکزی برای جلوگیری از ایجاد نویز در دوربین ها می تواند مناسب باشد.

در هنگام خرید منبع تغذیه باید توجه کرد که آداپتور دارای فیلتر نویزگیر بوده و قادر به تنظیم برق خروجی باشد.

پس از محاسبه میزان آمپر دوربین مداربسته نیاز است تا آداپتوری خریداری گردد که مقدار 30 درصد آمپر بالاتری از مقدار محاسبه شده داشته باشد و دلیل این امر کاهش راندمان آداپتورها پس از گذشت مدت زمان مشخص می باشد.

جمع بندی

آداپتور یا منبع تغذیه یکی از اجزای مهم به کار رفته در دوربین های مداربسته می باشد که بدون وجود آن امکان تبدیل ولتاژ برق شهری به ولتاژ مورد نیاز دوربین وجود نداشته و دوربین شما کار نخواهد کرد.انواع مختلفی از آداپتورها وجود دارند که بسته به فاکتورهای مختلف می توان هر یک را انتخاب نمود. نیاز است تا پیش از خرید آداپتور، مزایا و معایب انواع منبع تغذیه در دوربین مدار بسته را مطالعه نموده تا انتخاب مناسبی داشته باشید.

 

الو دوربین

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0